Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

John O'Shea neće moći igrati protiv BiH

John O'Shea

Menadžer Sunderlanda je potvrdio da odbrambeni igrač njegovog tima John O'Shea navjerovatnije neće biti spreman za početak priprema Irske koje su zakazane za nedjelju, prenosi Anadolu Agency (AA).

O'Shea nije igrao u današnjem porazu svog tima minimalnim rezultatom protiv Southamptona u okviru engleskog Premiershipa.

Foto: Arhiv

Foto: Arhiv

“Mislim da neće biti spreman, ali će on pričati s njima. Ne mislim da će s povredom zadnje lože biti spreman”, rekao je Allardyce.

On je kazao kako nije uspio da se spremi za klupske utakmice tokom dvije sedmice i da neće uspjeti da se spremi s takvom povredom za deset dana.

“Tužno za nas danas i tužno za njih”, rekao je menadžer Sunderlanda i dodao da je O'Shea jučer trenirao i da je trebao igrati, ali da se bol jutros ponovo pojavila zbog čega je izostavljen iz sastava.

Ovo je loša vijest za selektora Irske Martina O'Neilla, koji je stavio 34-godišnjeg stopera na prošireni spisak 39 igrača iako sigurno neće moći igrati u Zenici 13. novembra zbog crvenog kartona iz meča s Poljskom.

O'Shea je upisao 108 nastupa u dresu reprezentacije. Van terena je nakon povrede zadnje lože protiv Newcastlea 25. oktobra.