Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juniori BiH počeli pripreme za kvalifikacijski turnir u Azerbejdžanu

juniori bih

Juniorski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u hotelu “Park” u Vogošći i počeli pripreme za kvalifikacioni turnir za EP koji će biti održan od 10. do 15. novembra u Azerbejdžanu.

Pored domaće i bh. selekcije na turniru će učestvovati još Turska i Ukrajina.

Selektor Toni Karačić istakao je da će se igrači u Vogošći pripremati do nedjelje, te kroz praktični i teoretski dio nastojati da se što bolje spreme za turnir.

– Grupa je teška, a posebno se ističu selekcije Turske i Ukrajine koje nastupaju na završnicama velikih takmičenja. Azerbejdžan je u ekspanziji i mnogo ulažu u nogomet. Tu smo i mi koji također posjedujemo kvalitet. Ovaj turnir bit će idealna prilika da to i pokažemo, ali i da promovišemo sebe protiv dobrih ekipa. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu – kazao je Karačić.

Na njegovom spisku su: Emir Ćutahija (Željezničar), Azur Muminović (Sloboda), Advan Kadušić (Sarajevo), Elvedin Herić (Sarajevo), Vedad Gljiva (Sarajevo), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Sanjin Lelić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Vladimir Kremenović (Vojvodina, Srbija), Darko Jović (Vojvodina, Srbija), Arman Ćorović (Rot-Weiss Essen, Njemačka), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Ismail Duraković (Željezničar), Kemal Osmanković (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda), Omar Pašagić (Stuttgarter Kickers, Njemačka), Stjepan Radeljić (Zrinjski), Ermedin Demirović (RB Leipzig, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika).