Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komitet za hitnost

Kadrovska križaljka u omladinskim fudbalskim selekcijama Bosne i Hercegovine

kadeti sabic 1 (1)
FOTO: nsbih

Mario Ivanković ostaje selektor U-19 reprezentacije

Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH, na prijedlog Tehničkog komiteta NSBiH, donio je odluke o imenovanju pomoćnih trenera i selektora reprezentativnih selekcija U-15, U-17, U-19 i U-21.

Muhamed Berberović, koji je do sada bio u stručnom štabu U-19 reprezentacije, u narednom će periodu biti trenera u stručnom štabu U-21 reprezentacije umjesto Admira Raščića.

Kada je u pitanju stručni štab naše selekcija U-19, Berberovića će zamijeniti Amir Spahić koji je do sada bio u stručnom štabu U-17.

Admir Hasančić imenovan je za trenera u stručnom štabu U-17 reprezentacije – umjesto Spahića, dok će Armin Duvnjak (šef stučnog štaba NK Čelik) na klupi reprezentacije BiH U-15 naslijediti Amira Japaura.

S druge strane, Admir Raščić je imenovan za selektora U-17 reprezentacije BiH, nakon što je ta pozicija ostala upražnjena odlaskom Nedima Jusufbegovića na klupu Veleža. Mario Ivanković ostaje selektor U-19 reprezentacije.

Samira Hurem će i u narednom periodu voditi žensku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Selektori ženskih U-19 i U-17 reprezentacija ostaju Dragan Jevtić i Ilija Lucić.