Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako do ulaznice za utakmicu protiv Izraela?

bilino polje

Kako doći do ulaznice za predstojeću kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo između reprezentacija BiH i Izraela, koja se igra 12. juna na Bilinom polju u Zenici?

U Nogometnom savezu BiH su još jednom odbacili ideju o kupovini ulaznica putem interneta.
“Nećemo moći prodavati ulaznice putem interneta sve dok na našim stadionima ne budemo imali odgovarajuće infrastrukturne uslove, odnosno da se te karte tamo mognu očitati putem brojača.

Kad se uslovi na stadionu budu omogućavali tako nešto, onda ćemo moći uvesti i internet prodaju”, poručio je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Sarajevo: Navijači reprezentacije noć proveli u redu za ulazni

Prema informacijama iz NSBiH ukupno će biti štampano 10.500 ulaznica, a u prodaji će biti od 1. juna.

Dio ulaznica će se moći kupiti na standardnim mjestima, odnosno poslovnicama Centrotransa širom BiH. Međutim, drugi dio rezerviran je za navijačke grupe, igrače, članove stručnog štaba, sponzore, članove Izvršnog odbora, članove komisija Saveza…

Šta će ostati za obične navijače saznat će oni najuporniji koji dobrano porane ispred poslovnica Centrotransa 1. juna!?

U NSBiH tvrde da bi za ovu utakmicu sigurno imali rasprodano Koševo, ali da to u ovom slučaju nisu ni razmatrali.

Nema najave organiziranog dolaska navijača Izraela

“Imamo veći stadion, ali je u ovom momentu opredjeljenje da to bude Zenica jer igrači žele pravu nogometnu atmosferu, odnosno bliski kontakt s navijačima. Osim toga na Koševu treba obaviti neke dodatne radove, te zadovoljiti određene infrastrukturne zahtjeve za odigravanje kvalifikacionih utakmica.

Bilino polje ostaje ‘Opcija A’ i UEFA-i smo prijavili da ćemo sve utakmice ovih kvalifikacija igrati u Zenici”, kazao je Baković.

Sama utakmica proteći će uz do sada najveće mjere obezbjeđenja. S tim u vezi u NSBiH već je održan operativni sastanak na kojem su dogovoreni sigurnosni detalji organizaciji utakmice.

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine najavljena je intenziviranje saradnje sa nadležnim sigurnostim strukturama u BiH u vezi meča koji će biti odgiran na Bilinom Polju.