Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je izgledao pakleni bh. tim prije dvije decenije? (VIDEO)

baljic

U augustu 1998. reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji. Bio je to neuspješan ciklus koga su obilježili skandali, bojkoti i smjene. A započelo je s uspjehom jer je na Koševu poražen tim Farskih Ostrva. Bila je to utakmica koju je započela u to vrijeme ubjedljivo najjača postava bh. fudbalera.

Na golu je stajao Mirsad Dedić koji je i u to vrijeme branio za Sarajevo, a zadnju liniju činili su Mirza Varešanović koji je tog ljeta iz Olympiakosa prešao u Bursaspor, Sead Kapetanović iz Wolfsburga, Muhamed Konjić koji je nekoliko mjeseci ranije s Monacom igrao polufinale Lige prvaka, te Mirsad Hibić, u to vrijeme igrač Seville.

Meč protiv Farana bio je i kvalifikacioni debi Sergeja Barbareza koji je dva mjeseca ranije potpisao za Borussiju Dortmund i koji je u veznom redu igrao zajedno sa Hasanom Salihamidžićem, novim fudbalerom Bayerna, Seadom Halilovićem (ocem Alena) koji je u to vrijeme igrao za Istanbulspor i najvećom zvijezdom turskog prvenstva Elvirom Baljićem koji je igrao za Fenerbahce.

Napad je bi rezervisan za još jednu zvijezdu Fenera – Elvira Bolića i Mehu Kodru iz Tenerifea. Na klupi je sjedio Džemaludin Mušović, a pobijedili smo golom Elvira Baljića.