Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Karačić: Želimo igrače upoznati s principima rada u starijim kategorijama

19/01/2018

Nogometna selekcija BiH igrača do 18 godina već dva dana trenira u Trening centru NSBiH u Zenici, a kamp je organizovan u cilju što lakšeg prelaza igrača iz mlađih u starije kategorije, te kako bi se nastavio kontinuitet u radu.

Selektor Toni Karačić je zadovoljan ponašanjem i zalaganjem reprezentativaca.

– Ovo je prvo okupljanje ovih igrača, koji su iz generacije ‘U17’ u kojoj su već napravili odlične rezultate plasmanom na EP. Planirali smo obaviti pet treninga na kojima bismo se bolje upoznali i mi sa njima ali i oni sa nama. Želimo ih uputiti u principe rada i šta je to što ćemo zahtijevati od njih. Svi su zaista dobri momci, koji su već prošli naš standardizirani način rada – rekao je Karačić.

Dodao je da je praksa uvijek bila da neko iz mlađih selekcija ko je na odgovarajućoj razini bude priključen starijima, kao što su Kadribegović, Kanurić, Sadiku.

– Ova djeca su više-manje bila u ‘U17’ selekciji, pa je dobro da se ponovo okupe, evociraju neke lijepe uspomene koje ih vežu ali i da mi vidimo kako će odgovoriti zahtjevima koje tražimo. Sada su malo stariji tako da od njih zahtijevamo više – zaključio je Karačić.

Pripreme selekcije '18’ završavaju se u nedjelju nakon jutarnjeg treninga, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.