Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katastrofalno suđenje “najboljeg suca na svijetu”: BiH opljačkana za pet penala

bih grcka10

Nicola Rizolli u izborima za italijanskog suca godine vlada poput Juventusa tablicom Serie A, dva puta je proglašen najboljim sucem svijeta, a vodio je sve najvažnije utakmice: finale Kupa UEFA, Lige prvaka i SP-a.

Po zanimanju arhitekt, sinoć je na utakmici Bosna i Hercegovina – Grčka (0:0) u kvalifikacijama za SP “projektirao i izveo” da gosti iz Zenice kući odu neporaženi.

Na meču koji je više sličio na MMA, a ne nogometni, punom prljavštine, grubosti i na kraju začinjenom kafanskom tučnjavom u kojoj je Stephane Gilli, pomoćni trener BiH, grčkog reprezentativca Yannisa Gianniotasa udario nogom, a zatim ga nokautirao desnicom i tako mu izbio dva zuba, Rizzoli je najveći krivac što je tako završilo.

Nevjerovatno brojne greške elitnog FIFA-inog suca izravno kroje tablicu kvalifikacijske skupine, jer kako vidite, Belgija se nakon šest od deset utakmica odvojila na prvom mjestu, dok se za drugo, posljednje koje vodi na SP iduće godine, bore upravo BiH i Grčka.

Da je Rizzoli vidio ono što je morao vidjeti, BiH bi preskočila Grčku i zauzela drugo mjesto. Ovako, zahvaljujući talijanskom sucu, Grci i dalje imaju malu, ali bitnu prednost ispred BiH.