Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kiprani protiv Grka uopšte nisu bili loši

FBL-WC-2018-GRE-CYP

Nakon sinoćnjeg debakla protiv Belgije reprezentacija BiH se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji okreće meču protiv Kipra koji se igra u Zenici u ponedjeljak od 20:45 sati.

Poraz od 4:0 protiv Belgije bio je bolan za stručni štab, igrače i navijače, ali kako kvalifikacije ne bi otišle u pogrešnom pravcu već nakon tri kola, BiH po svaku cijenu mora pobijediti Kipar.

O koliko neugodnoj reprezentaciji se radi dovoljno govori rezultat meča kvalifikacija za Euro iz septembra 2014. godine kada je Kipar slavio protiv BiH u Zenici sa 2:1.

Neugodni Kiprani i snoć su pokazali veoma dobru igru protiv Grčke. Iako su izgubili sa 2:0 od iskusnih Grka, Kiprani su imali više od igre. Dominirali su u posjedu lopte, a imali su jednak broj udaraca prema golu kao i Grčka (10).

Mediji na Kipru pišu da je njihova reprezentacija bila kreativna na terenu te da su igrali dosta motivirano, iako je Grčka već nakon prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Mitrogloua i Mantalosa.

“Rezultat na kraju meča nije bio opravdan s obzirom na igru Kipra. Jeftine greške i neefikasnost ispred gola protivnika koštali su naše igrače pobjede. Sljedeća utakmica opet donosi teško gostovanje u Bosni i Hercegovini”, navodi portal Cyprus Mail.

Prvi gol Grci su zabili nakon što je sudac propustio svirati očit prekršaj, a drugi nakon užasne reakcije golmana.

www.fokus.ba/sport//mertens-dzeko-alderweireld-pjanic-o-utakmici-u-briselu/486967/