Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ključ kvalifikacija: Zmajevi desetkovani vjeruju u čudo protiv Belgije

reprezentacija

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu igra ključnu utakmicu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. Protivnik bh. tima je moćna Belgija koja je već ostvarila plasman u Rusiju.

Naš tim meč dočekuje s mnogo problema, obzirom da je u posljednjih mjesec dana otpalo šest igrača. Ervin Zukanović zaradio je jeftinu javnu opomenu na utakmici protiv Gibraltara koja je za njega bila isključujuća za Belgiju, potom su se povrijedili Ermin Bičakčić, Miralem Pjanić, Jozo Šimunović, Avdija Vršajević i sinoć Sejad Salihović.

S druge strane Belgijanci su u Sarajevo doputovali bez nekoliko važnih igrača, ali njihov tim svejedno izgleda pakleno. Najavljeni sastav izgleda impresivno i bez sumnje naše momke očekuje pretežak zadatak. S druge strane Baždarević je jedva sastavio odbranu, a najavio je i formaciju samo s jednim napadačem i zgusnutim veznim redom.

U slučaju pobjede bh. tim došao bi blizu plasmana u baraž, dok bi u protivnom šanse bile svedene na minimum, obzirom da je teško povjerovati da do kraja Kipar ili Gibraltar mogu iznenaditi Grčku.

Meč se igra na stadionu Grbavica koji utakmicu dočekuje u novom ruhu, a prvi zvižduk zakazan je za 18 sati.