Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko će se sve naći na Mešinom spisku za dvomeč u oktobru?

mehmed bazdarevic mesa (2)

Selektor Mehmed Baždarević za mečeve sa Belgijom i Kiprom početkom narednog mjeseca vjerovatno će računati na 25 igrača.

Potvrdio je to Meša u izjavama koje je u posljednje vrijeme davao brojnim medijima, navodeći i kako je tokom posljednjih dvadeset dana pratio formu brojnih potencijalnih reprezentativaca.

Špekuliše se s imenima Darija Dumića iz Nijmegena, Samira Memiševića iz Groningena, Kenana Kodre iz Osasune, Zvonimira Kožulja iz Hajduka, Sanjina Prcića iz Rennesa…

Kako sada stvari stoje na spisku će se osim novajlije Mate Jajala naći i barem jedan ili više povratnika u dres sa državnim grbom.

Mato Jajalo dobio poziv Baždarevića za Belgiju i Kipar

Izvjesno je da se vraća Tino Sven Sušić koji igra dobro za Genk, a vjerovatno i Izet Hajrović koji je za kratko vrijeme prošao put od člana B tima do udarne igle Werdera iz Bremena.

U slučaju da se na popisu nađu trojica navedenih fudbalera, izvjesno je i da bi sa spiska koji je Baždarević objavio pred Estoniju otpalo nekoliko igrača. Armin Hodžić je u nemilosti u Dinamu, dok klupu u posljednje vrijeme u svojim klubovima griju Jasmin Burić i Mario Vrančić, ali i Sead Kolašinac čije mjesto na spisku ipak nije upitno.