Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko sve može očekivati Mešin poziv?

baždarevic1

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine najavio je danas da će se na spisku reprezentacije za duel s Grčkom, koji je na programu 13. novembra, naći i nekolicina mladih igrača koji se nisu nalazili na prethodnim spiskovima, a koji su igrali na nedavnom Kirin kupu u Japanu.

Od fudbalera s pomenutog Kupa u dobroj formi danas igraju vezni fudbaleri Zvonimir Kožulj i Rade Krunić, kao i u ovom trenutku vjerovatno najbolji fudbaler bh. prvenstva Miroslav Stevanović iz Željezničara, koji također ima pravo da se nada.

Kožulj je danas jedan od graditelja igre splitskog Hajduka, dok je Krunić postao standardan u timu Empolija, iako su rijetki mečevi u kojima ne bude zamijenjen.

Od fudbalera koji su u posljednje vrijeme znali zablistati, a koji nisu igrali Kirin kup vrijedi spomenuti Adisa Hušidića iz LA Galaxyja, Sanjina Prcića koji je sve češće starter u Rennesu, kao i igrače turskog Konyaspora Riada Bajića i Denija Miloševića.

Zanimljivo je da Bažadarević izbjegava stopera Samira Memiševića (23), koji je za kratko vrijeme zacementirao svoje mjesto u startnoj postavi holandskog Groningena.