Pobjedom protiv Gibraltara nastaviti put ka Rusiji

mesa_zenica

Okupljanjem u Trening centru NSBiH u Zenici, zvanično su počele pripreme “A” nogometne reprezentacije BiH pred susret kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. koji igramo protiv Gibraltara, te prijateljski susret koji tri dana poslije igramo protiv Albanije.

Prema planu priprema svi reprezentativci koji konkurišu za susret protiv Gibraltara došli su danas, dok će se ostali igrači, koji zbog suspenzije nisu u kombinaciji za Gibraltar, priključiti nešto kasnije.

Iako igramo protiv reprezentacije koja je kvalitetom daleko ispod nas, svi su svjesni da opuštanja ne smije bit i da je uvjek najteže igrati utakmice u kojima ste odmah poslije žrijeba upisali tri, sigurna boda.

“Dobro su me prihvatili svi koji su tu. Drago mi je što sam ovdje i pokušat ću da opravdam svoj poziv. Protiv Gibraltara ćemo pokušati da dobijemo tu utakmicu, da izvučemo ta tri boda koja će nas još više primaći cilju”, kazao je debitant među Zmajevima Kenan Kodro, napadač koji je u dresu Osasune ove sezone zabio pet golova.

“Svaki igrač treba da očekuje svoji priliku, pa tako i ja. Ali sve zavisi od trenera. Zadovoljan sam svojom formom i daj Bože da tako nastavim”, dodao je Kodro.

“Presretan sam,opet sam tu. Nadam se da ću dati sve od sebe da se nametnem selektoru. Prva utakmica protiv Gibraltara je najvažnija jer su kvalifikacije. Važno je da osvojimo tri boda, da ostanemo u igri za to drugo mjesto, a nadam se, kao i svaki drugi igrač da ću dobiti minutažu. Iskreno, prezadovoljan sam svojom formom, digao sam formu na veći nivo i nadam se da ću tako nastaviti”, kazao je Haris Duljević, nogometaš FK Sarajevo.

“Protiv Gibraltara svi očekujemo pobjedu jer su oni autsajderi u našoj grupi, ali ipak moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, da budemo profesionalci, odradimo utakmicu maksimalno skoncentrisani i da uzmemo tri boda”, kaže Edin Višća, ofanzivac turskog Istanbulspora.

“Drago mi je što sam opet tu s najboljim igračima koji igraju u velikim klubovima jer je to jedan veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo ovu utakmicu što bolje odraditi, upisati pobjedu koja nam mnogo znači. Poslije idemo igrati protiv Albanije, prijateljsku utakmicu, u
kojoj također očekujem pobjedu”, kaže Riad Bajić, napadač koji u dresu turskog Konyaspora briljira ove sezone.

“Klub je bio u maloj rezultatskoj krizi, ali smo se izvukli. Posljednja pobjeda protiv Fenera u gostima nam je došla u pravi čas”, kaže Bajić koji je prije nekoliko dana protiv Fenerbahce u Istanbulu zabio dva gola.

Reprezentacija će trenirati u Zenici sve do susreta s Gibraltarom koji se igra u subotu, 25. marta s početkom u 18,00 sati na stadionu Bilino Polje.