Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro otkrio zašto se povukao iz utrke za selektora Zmajeva

CHALLENGE LEAGUE, MEISTERSCHAFT, NLB, SAISON 2016/17, NEUENBURG XAMAX, NEUCHATEL XAMAX, SERVETTE FC,

Bosanskohercegovački stručnjak Meho Kodro, bio je blizu preuzimanja reprezentacije nakon što se NS BiH razišao sa Mehmedom Baždarevićem.

U jednom trenutku, činilo se da je Kodro novi “coach” BiH, ali se na kraju povukao iz cijele priče. U razgovoru za “Avaz” otkrio je zbog čega se odlučio na takav potez.

“Žao mi je što sam se povukao iz utrke. Samim time što sam ušao u tu priču, bio sam zainteresovan da budem dio projekta. Imao sam ogromnu želju, ali sve je nekako otišlo preširoko. Mnogo se pričalo i pisalo o tome, a kontekst u kojem se sve to događalo, nije mi odgovarao. Proces izbora se rastegao, a kako je vrijeme prolazilo, postalo mi je nezgodno i u Servetteu. Ljudi u klubu su se našli u neobranom grožđu. Morao sam reagovati i donijeti neku odluku. Na kraju sam to i uradio, ali sada mi je žao što je bilo tako. Volio bih da mi se ostvarila želja da preuzmem reprezentaciju zemlje. Žao mi je što nisam”, rekao je Meho Kodro za “Avaz”.

Ipak, nije isključio mogućnost da jednog dana bude selektor “Zmajeva”.

Vidjet ćemo šta će sudbina odrediti. Na kraju sve bude onako kako je suđeno. Ako bude, bit ću presretan, a ako ne, Bože moj, život ide dalje”, zaljučio je Kodro.

Meho Kodro trenutno je bez posla nakon što je u Servetteu dobio otkaz obzirom da je ekipa izgubila korak za vodećeim Xamaxom. Čelnici kluba odlučili su se zahvaliti našem stručnjaku, ali to klubu za sada ništa nije donijelo dobro, s obzirom da su sa drugom pali na tek četvrto mjesto na tabeli.