Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

počinju kvalifikacije

Kolašinac stiže na okupljanje Zmajeva, a selektor poručuje: Nećemo rizikovati

sead kolasinac – NSBiH

Kolašinac se povrijedio u prošlom kolu francuske Ligue 1, kada je iz igre izašao u utakmici Marseillea protiv Strasbourga

 Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić izjavio je da će Sead Kolašinac, uprkos povredi, doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci.

– Po njegovom dolasku, naša ljekarska slućba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede – rekao je selektor bh. tima.

Kolašinac, kako kaže Hadžibegić, ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali da neć rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa doktorima.

– Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu – naglasio je Hadžibegić.