Evropsko prvenstvo

Košarkašice BiH savladale Hrvatsku, sutra igraju za opstanak u diviziji

kosarka-bih

Reprezentaciju BiH predvodila je Dragana Zubac s 19 poena, a Kešeljević je dodala 19. U selekciji Hrvatske istaknula se Ana Mandić s 18 poena

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Hrvatske sa 73:70, u meču za plasman od 13. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu A divizije u Sarajevu.

Košarkašice BiH su došle do pobjede na krilima Marije Kešeljević koja je postigla odlučujućih šest poena na ovom meču. Kešeljević je u odlučujućim trenucima pogodila slobodna bacanja kojima je BiH održavala tri poena prednosti u odnosu na protivnice.

Hrvatska je tokom cijelog susreta vodila, a pred posljednji period igre imala je deset poena prednosti, međutim BiH je u četvrtom periodu u potpunosti nadigrala protivnika rezultatom 24:11 i upisala važnu pobjedu.

Reprezentaciju BiH predvodila je Dragana Zubac s 19 poena, a Kešeljević je dodala 19. U selekciji Hrvatske istaknula se Ana Mandić s 18 poena.

BiH će za 13. mjesto, posljednje koje donosi opstanak u A diviziji, sutra od 15.15 sati u KSC Skenderija igrati protiv pobjednika meča između Srbije i Litvanije.