Reprezentacija

reakcije

Krizni štab ZDK-a: Zabrana rekvizita na utakmicama BiH nije naša odluka

26/08/2021

Krizni štab ZDK dozvolio je dolazak većeg broja gledalaca na navedene utakmice u smislu promocije vakcinacije i sporta

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona odbacio je medijske navode vezane za zabranu unošenja navijačkih rekvizita na utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Kuvajta i Kazahstana, koje će biti igrane 4. i 7. augusta na stadionu Bilino polje u Zenici.

– Krizni štab ZDK dozvolio je dolazak većeg broja gledalaca na navedene utakmice u smislu promocije vakcinacije i sporta. Odredba o unošenju rekvizita je prepisana, odnosno preuzeta iz naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, jer su kantonalni krizni štabovi dužni poštovati naredbe sa nivoa FBiH – kazao je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK Adnan Jupić.

Istaknuto je da je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine dozvoljeno da organizira navedene utakmice uz prisustvo 6.000 gledalaca, uz obavezu da osigura da gledaoci prilikom ulaska na stadion posjeduju negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID 19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Organizator je dužan da provede sve higijensko-epidemiološke mjere u skladu s mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica od 23. augusta 2021, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.