fudbaler milana

Krunić pred Finsku: Imamo cilj i vjerujem da ćemo ga ostvariti

rade-krunic

Krunić je siguran da će prisustvo publike na tribinama Bilinog polja biti dodatni vjetar u leđa njemu i saigračima

Pred fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine su još dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” u kojima može osigurati plasman u baraž. Rivali su Finska i Ukrajina, a dobra stvar je što će izabranici selektora Ivayla Peteva oba duela igrati pred domaćom publikom u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Za siguran plasman u baraž bh. timu su dovoljna četiri boda iz posljednja dva susreta grupe “D”. Ono što Peteva raduje pred utakmice s Fincima i Ukrajincima je povratak Radeta Krunića, prvotimca Milana, koji je posljednju reprezentativnu akciju u oktobru propustio zbog povrede.

“Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje”, ističe Krunić za internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i dodaje:

“Naravno, svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine. Nema lakih utakmica, međutim imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama. Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini”.

Krunić je siguran da će prisustvo publike na tribinama Bilinog polja biti dodatni vjetar u leđa njemu i saigračima.

“Svi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike, i to što će stadion Bilino polje biti pun. Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje ‘krila’ kada nam ponestaje snage. Moramo se dobro skoncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše”, zaključio je Krunić.

Bh. fudbaleri susret protiv Finske igraće 13. novembra, a protiv Ukrajine 16. novembra, oba susreta se igraju na stadionu Bilino polje u Zenici.

Lider grupe “D” je Francuska s 12 bodova, Ukrajina ima devet (utakmica više), Finska osam, Bosna i Hercegovina sedam, a Kazahstan tri boda (+1).