Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Kvržić pred Italiju: Svi smo spremni, motivirani, pružićemo dobru utakmicu

On je kazao kako je “sve dobro na početku novog ciklusa”

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić izjavio je pred polazak “zmajeva“ na gostovanje Italiji u Ligi nacija, da su svi igrači motivirani i spremni za predstojeće susrete, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sigurno da nam je veći izazov to što igramo u A grupi Lige nacija. Mislim da nam je ovo dobra priprema i za kvalifikacije koje nas čekaju sa Sjevernom Irskom. Sigurno da nam dobro dođe bolji protivnik, da odigramo jednu dobru utakmicu, nego da igramo protiv nekog slabijeg protivnika, koji nije na nivou Sjeverne Irske“, rekao je Kvržić.

On je kazao kako je “sve dobro na početku novog ciklusa”.

“Mislim da smo svi motivirani, spremni, dugo se nije igralo za svoju zemlju, za reprezentaciju. Malo je podmlađena ekipa. Svi ti dečki imaju još veći motiv i mislim da možemo pružiti jednu dobru utakmicu”, kazao je Kvržić.

Fudbalski reprezentativci BiH jučer su testirani na koronavirus, a nezvanične informacije govore da su svi bili negativni, tako da će selektor Dušan Bajević protiv Italije moći izvesti najjači sastav od onih koji su stigli na pripreme.
Bh. fudbalere, nakon priprema u Zenici, 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe “1“ Lige “A“ u gostima kod Italije. Tri dana nakon ogleda u Firenci, “zmajevi“ će na Bilinom polju ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi “1“ igraće još i Holandija.