Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

LIVE Crna Gora – Bosna i Hercegovina 1:1

16549768715158 (1)

Podsjećamo, nakon 1:1 u Finskoj, selekcija koju s klupe vodi Ivaylo Petev slavila je s 1:0 protiv Rumuna na Bilinom polju

Kraj! Crna Gora – Bosna i Hercegovina 1:1.

Tri minuta nadoknade!

strong>84. min… Opet smo imali sreće. Adam Marušić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali lopta odlazi tik pored Šehićeve lijeve stative.

78.min… Crnogorci su izjednačili. Kobna greška Čivića na sredini terena, koju Marušić brutalno kažnjava! Šutirao je sa vrha šesnaesterca, lopta je zakačila nekoga iz naše zadnje linije i prevarila Šehića!

68.min… Čivić ulazi umjesto Kolašinca…

Bila je to sjajna kontra po desnoj strani, no nije izgledalo da će dobro završiti. Ipak, Crnogorci su se spetljali u zadnjoj liniji, a Menalo to zakucao u mrežu. Opet je pogodio igrač kojeg je Petev uveo s klupe, a Prevljak ovaj put ubilježio asistenciju!

GOOOOOOOOOOOOL! Luka Menaaaaaaaaaaaaaaaalo!

61.min… Petev vadi Pjanića iz igre, ulazi Smail Prevljak strijelac naša oba gola u dosadašnjem dijelu Lige nacija. Sada smo faktički s tri špice na terenu.

58.min… Opet Mijatović siguran. Nakon što je Pjanić izveo korner Menalo je šutirao, ali golman Crne Gore opet na pravom mjestu.

50.min… Prvih pet minuta drugog dijela pritisli smo Crnogorce, no nema još konkretne završnice. Amir Hadžiahmetvić je snažno opalio sa 20 metara, ali Mijatović je to uspio ukrotiti.

46.min… Počelo je drugo poluvrijeme, Dino Hotić je ostao u svlačionici, umjesto njega na terenu je Luka Menalo.

Kraj prvog dijela! U Podgorici je i dalje 0:0!

Dva minuta nadokande!

45.min… Crnogorci su opasno pritisnuli, treba nam što prije kraj poluvremena… Pjanić je dobio žuti karton!

42.min… Sad smo imali dosta, dosta sreće. Jovović je maestralno izvrtio našu desnu stranu, Hotića i Sušića, silovito šutirao u suprotni ugao Šehićevog gola, ali pogođa prečku. Još se trese…

40.min… Sjajna atmosfera, odlično suđenje Orsata, samo fali gol u mreži Crnogoraca…

35.min… Nova opasna kontra Crnogoraca, opet po desnoj strani, ali na sreću Mugoša je iskosa šutirao pored Šehićeve desne stative.

30.min… Dvije vrlo opasne situacije pred našim golom i samo dva minuta. Prvo je Gojak malo zakasnio zatvoriti desnu stranu, ali stigao uklizati i izblokirati udarac sa nekih 11 metara, lopta je otišla u korner. Iz kornera lopta je imala čudnu putanju,no na sreću niko od Crnogoraca je nije uspio skrenuti u mrežu…

19.min… Hotić je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali golman Crne Gore bio je na prvoj strani.

14.min… Hadžikadunić je za kratko ostao ležati nakon što ga je lopta pogodila na nezgodno mjesto dok je izlazio u blok…

12.min… Nakon blagog pritiska naše reprezentacije, Crnogorci su odigrali brzu kontru iz koje je Stefan Mugoša snažno šutirao sa nekih 20-tak metara, ali lopta odlazi prilično daleko od gola.

6.min… Odmah smo uzvratili, Pjanić je izveo korner s lijeve strane, a Hadžikadunić glavom gaođao pod prečku, no Milan Mijatović je odlično interevnisao na golu Crnogoraca i podigao tu loptu da ode iznad prečke… Gori na tribinama!

3.min… Crnogorci su opasno zaprijetili, Vladimir Jovović je sa nekih 25 metara sjajno šutira u desnu stranu Šehićevog gola, naš golman je to riješio sjajnom paradom!

1. min… Počela utakmica u Podgorici, prvi udarac izveli su reprezentativci Bosne i Hercegovine! Sretno Zmajevi!

Stadion u Podgorici gromoglasnim apluzom je pozdravio državnu hinmu Bosne i Hercegovine!

20,30… Još 15 minuta do početka susreta na stadionu u Podgorici, reprezentativci BiH su završili sa zagrijavanjem i povukli se u svlačionici. Tribine su već sada dobro popunjene, domaćin će imati jaku podršku s tribina. Sada je na južnoj tribini oko 600 navijača Bosne i Hercegovine.

Nogometna reprezentacija BiH od 20,45 sati igra utakmicu trećeg kola Lige nacije.

Protivnik je selekcija Crne Gore u Podgorici. Nakon dva kola Zmajevi dijele prvo mjesto u grupi sa Finskom.

Obje reprezentacije imaju po četiri boda.

Crnogorci u treće kolo ulaze s tri boda. U isto vrijeme u našoj grupi svoj meč trećeg kola igrat će Rumuni i Finci.

Podsjećamo, nakon 1:1 u Finskoj, selekcija koju s klupe vodi Ivaylo Petev slavila je s 1:0 protiv Rumuna na Bilinom polju. U oba susreta za našu selekciju strijelac je bio Smail Prevljak koji je u obje utakmice ušao s klupe za rezerve.

Prevljak će i večeras početi s klupe i vrlo vjerovatno ponovo dobiti priliku s klupe. Petev je kao i protiv Rumuna i ovaj put izmiješao karte. Tako će večeras od prve minute na teren Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Mateo Sušić, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović, Dino Hotić, Amer Gojak, Rade Krunić i Edin Džeko.

Na klupi su Vasilj, Ćetković, Ćivić, Saničanin, Bešić, Prevljak, Cimirot, Menalo, Kovačević, Stevanović, Prcić i Demirović.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović odlučio je utakmicu početi sa sljedećom postavom: Mijatović, Vešović, Vujačić, Tomašević, Vukčević, Marušić, Raičković, Janković, Jovović, Mugoša i Hakšabanović.

Naši navijači, njih oko 500 već je sat vremena prije utakmice ušlo na dio južne tribine.

Italijanski sudija Daniele Orsato dijelit će pravdu. “Mahat” će njegovi sunarodnjaci Alessandro Giallatini i Fabiano Preti, dok će četvrti sudija biti Matteo Marchetti, također iz Italije.

Susret u Podgorici se igra u subotu s početkom u 20:45, a direktan TV prijenos osigurala je državna televizija BHT 1.