Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kirin kup: BiH protiv Danske slavila nakon jedanaesteraca, Đurić heroj utakmice

kirin


KRAJ UTAKMICE. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon boljeg izvođenja penala pobijedila je selekciju Danske i tako se plasirala u finale Kirin Kupa u Japanu.

“Zmajevi” su danas u polufinalu Kirin Kupa odmjerili snaga sa Danskom na stadionu Toyota u Aichiju u Japanu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prvo poluvrijeme zatvorila je s zaostatkom od 0:2. Strijelci u prvom poluvremenu bili su Kyaer u 22. minuti te Ficsher u 44. minuti utakmice.
Iako se činilo da će se BiH teško vratiti u ovoj utakmici, radost za BiH navijače donio Milan Đurić, koji je zatresao mrežu Danaca samo sedam minuta nakon početka drugog poluvremena.

U nastavku utakmice bilo je dosta prilika sa obje strane. Asistent pogotka za BiH Ognjen Vranješ u 71. minuti isključen je iz igre nakon drugog žutog kartona, što je također dodatno otežalo posao “Zmajevima”.

Ipak, izabranici selektora Mehmeda Baždarevića uspjeli su izjednačiti na 2:2 drugim golom Milana Đurića, koji se sjajno snašao na asistenciju Seada Kolašinca. To je bio i konačan rezultat regularnog toka utakmice.

BiH je boljim izvođenjem penala prošla u finale takmičenja. Drugi susret polufinala između Bugarske i Japana igra se danas, a finalni meč i meč za treće mjesto su na rasporedu 7. juna.



77’ GOOOOOOOOOOL. Milan Đurić pogađa nakon sjajnog prodora i ubačaja Kolašinca sa desne strane.



70’ Ognjen Vranješ zbog drugog žutog kartona isključen je iz igre.



65’ Sjajno kombinovanje Hodžića u Duljevića umalo nam je donijelo izjednačenje. Šut igrača Sarajeva prošla je tik pored danskog gola.



50’ GOOOOL za BiH. Đurić je pogodio glavom nakon sjajne akcije i ubačaja Ognjena Vranješa sa desne strane.



46’ Počelo je drugo poluvrijeme. U igru za BiH su ušli Vrančić i Hodžić, a izašli Grahovac i Hadžić.



KRAJ POLUVREMENA. Danska vodi sa 2:0. BiH nije pokazala u prvom poluvremenu apsolutno ništa.



41’ GOL za Dansku. Nakon slabe reakcije našeg veznog reda, Danci su lako riješili situaciju 3 na 3 i ponovo zatresli našu mrežu. Strijelac je bio Fischer.



31’ Preuzeli smo inicijativu, ali još nismo ozbiljnije zaprijetili golu Schmeichela.



22’ GOL za Dance. Strijelac je Kjaer nakon loše intervencije Šehića. Danskom štoperu nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.



18’ Izveli smo korner kojeg je izborio Kolašinac. Nakon centrašuta, Danci su zaprijetili kontranapadom, ali je naša odbrana dobro reagovala



11’ Stabilizirali smo igru i sada dobro naša reprezentacija stoji na terenu. Očigledno je Baždarević rekao svojim igračima da ne srljaju, te da se čeka greška protivnika.



5’ Početak utakmice pripada Dancima koji su ušli, čini se, dosta odlučnije u utakmicu.



Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU



Sastav BiH: Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Hajrović i Đurić.

Sastav Danske: Schmeichel, Kjaer, Christansen, Vestergaard, Dalsgaard, Delaney, Eriksen, Hojbjerg, Durmisi, Vibe i Rasmuseen.



U okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine igra na Kirin kupu u Japanu, gdje će se danas sastati sa selekcijom Danske.

Priliku će dobiti igrači koji su tokom proteklih kvalifikacija igrali manje ili nikako u državnom dresu, a utakmica će poslužiti selektoru Mehmedu Baždareviću da odabere one na koje može računati u predstojećim kvalifikacijama.

Nakon Danske, Bosna i Hercegovina svoj naredni meč igra u ponedjeljak 6. juna. Biće to završni dan turnira, kada će se susresti pobjedničke i poražene ekipe iz današnjih duela BiH – Danska i Japan – Bugarska.