LIVE Zmajevi lete za Irsku!

zrijeb1234

Fudbalska reprezentacija BiH u baražu za Evropsko prvenstvo snage će odmjeriti sa Republikom Irskom, što nije obradovalo Mešu Baždarevića, kako se moglo “pročitati” na licu selektora naše reprezentacije.

Prva utakmica igra se na Bilinom Polju.

Parovi baraža

Ukrajina – Slovenija

Švedska – Danska

Bosna i Hercegovina  – Republika Irska

Norveška – Mađarska

LIVE Bosna i Hercegovina protiv selekcija iz drugog šešira ima sljedeći omjer:

v Danska 4 2 1 1
v Norveška 4 2 0 2
v Republika Irska 1 0 0 1
v Slovenija 4 4 0 0

Žrijeb parova baraža za odlazak na Evropsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine biće održan danas u Nyonu, s početkom u 11:20 sati.

Podsjećamo, nogometna reprezentacija BiH imat će status nositelja prilikom žrijeba, kao i Mađarska, Švedska i Ukrajina. Mogući protivnici našim Zmajevima su Slovenija, Republika Irska, Danska ili Norveška.

Navijači BiH: Dajte nam Slovence

Na žrijebu zakazanom za nedjelu od 11:20 sati, delegaciju N/FS BiH predstavljat će Darko Ljubojević, potpredsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković, selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, te sekretar stručnog štaba Elmir Pilav.

Zmajevi u baražu igraju za premiju od 9,6 miliona KM

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je kazao kako bi volio da BiH u doigravanju ne igra sa Slovenijom, jer “ne bih volio izbaciti druga Srećka Kataneca iz baraža”.

Naglasio je i da se BiH ne plaši niti od mogućih protivnika, odnosno da vjeruje u plasman na Euro 2016.

Baraž je na programu od 12. do 14. novembra (prve utakmice), te od 15. do 17. novembra (revanš utakmice).