Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loše vijesti iz Cardiffa: Zmajevi se mogu polako opraštati od Eura?!

wels izrael

U okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj reprezentacije Welsa i Izraeala odigrale su bez pobjednika (0:0) u Cardiffu. Definitivno, rezultata kakav nam nikako ne odgovara.

Belgija će do te posljednje utakmice vjerovatno osigurati direktan plasman u Francusku

Remijem u Cardiffu, Izraelci su došli u situaciju, bez obzira na rezultate BiH do kraja kvalifikacija, da s četiri boda osiguraju treću poziciju koja vodi u baraž.

Izraelci do kraja imaju domaću utakmicu protiv Kipra i gostovanje u Belgiji.

Kako sada stvari stoje, to bi gostovanje Izraelaca u Briselu moglo biti klasična “prijateljska utakmica” u kojoj bi bod odgovarao i jednima i drugima.

LIVE BiH – Andora

Belgija će do te posljednje utakmice vjerovatno osigurati direktan plasman u Francusku (u duelima s Kiprom i Andorom), dok će Izraelu zbog gola na Bilinom polju (ukoliko pobijedi Kiprane kod kuće) trebati samo bod da bi imao isti broj bodova kao i BiH.

U tom slučaju Izrael ide u baraž (zbog gola na Bilinom polju, 1:3). U gostima kod Izraela, podsjećamo, poraženi smo 0:3.

tablica

 

Berget uništio Hrvate

Hrvatska je na gostovanju u Oslu upropastila fantastičan start u ovim kvalifikacijama.

Od favorita za prvu poziciju, naši zapadni susjedi doveli su u pitanje i drugu poziciju, porazom od Norveške koja je sada prva na tabeli. Oba gola za pobjedu Norveške od 2:0 postigao je sjajni Berget.

U istoj grupi Italija večeras dočekuje Bugarsku i u slučaju pobjede preuzet će lidersku poziciju. Mlata i Azerbejdžan odigrali su 2:2.

ttttt

Holandija u nokdaunu

U grupi A Turska je ponizila Holandiju s 3:0 i potpuno se vratila u igru za odlazak u Francusku kroz baraž. Ozyakup, Turan i Yilmaz bili su strijelci za Tursku.

Turci sada imaju sve u svojim rukama. S dvije pobjede do kraja osigurali bi baraž bez obzira na rezultate Holandije. Češka je pobjedom u gostima kod Latvije osigurala plasman na EP. Isto može večeras napraviti Island, dovoljno je samo da ne izgube od autsajdera Kazahstana.

ffffffffffffffffffff

rezzzz