liga nacija

Luka Menalo pred meč sa Fincima: Vrijeme da se iskupimo

BiH ostala bez plasmana na SP u Kataru
13.11.2021., stadion Bilino polje, Zenica - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo, grupa D, Bosna i Hercegovina - Finska. Luka Menalo. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Zmajevi će duel protiv Finske u Helsinkiju igrati 4. juna od 20.45 sati

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH u Zenici pripremaju se za četiri utakmice UEFA Lige nacija koje ih očekuju u junu.

U konkurenciji za predstojeće utakmice je i napadač Luka Menalo koji je za nacionalni tim odigrao 10 utakmica i postigao dva gola.

– Znamo svi da je kraj sezone. Svi smo svjesni toga, ali došli smo napraviti što bolji rezultat u Ligi nacija. Odradili smo prvi trening, za sada je sve u redu, niko nije povrijeđen i nadam se da ćemo svi zdravi dočekati utakmicu protiv Finske – kazao je Menalo, dodavši:

– Poznat nam je protivnik. Ovo su treće kvalifikacije koje igramo protiv njih, nismo baš bili uspješni i mislim da je vrijeme da se iskupimo za to. Grupa je dosta izjednačena. I Crna Gora i Finska i Rumunija imaju dosta kvalitetnih igrača, ali isto tako mislim da ih i mi imamo, te da smo spremni odgovoriti na te izazove.

Zmajevi će duel protiv Finske u Helsinkiju igrati 4. juna od 20.45 sati.