Lulić: U Belgiji možemo napraviti dobar rezultat

senad_lulic

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić optimističan je uoči kvalifikacione utakmice protiv Belgije i vjeruje da bh. tim ima šanse da napravi dobar rezultat.

Smatra da je Belgija favorit u grupi, istakavši da će se BiH boriti za drugo mjesto s Grčkom.

– Startovali smo s jednim dobrim rezultatom kući i normalno da želimo tako i da nastavimo. Ali, da budemo realni, mi ćemo se sigurno boriti za drugo mjesto u grupi s Grčkom. Dosta dugo ova ekipa igra zajedno, imamo iskustvo, igrali smo na SP-u i moram reći odigrali dosta dobrih utakmica zajedno – rekao je igrač Lazija.

BiH je u prvom kolu kvalifikacija savladala Estoniju s visokih 5:0, a Lulić smatra da to predstavlja dodatni motiv ekipi.

– Danas nije lako nekoga pobijediti 5:0. To nam daje samopouzdanje i pred utakmicu s Belgijom. Njima nedostaje nekoliko igrača ali bez obzira na to i mi imamo kvalitetne pojedince i dobru ekipu tako da mislim da možemo da postignemo dobar rezultat – pojasnio je Lulić.

Na pitanje o svojoj igri i formi, odgovorio je da je uvijek bio samokritičan i da može bolje.

– Najbitnije je da su pozitivni rezultati tu, jer tada se neke igre zaboravljaju. Čak i kad loše odigraš, ipak su rezultati najbitniji, posebno u ovim kvalifikacijama – zaključio je.

Utakmica između Belgije i BiH igra se u petak u Briselu od 20.45 sati.