Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malkočević: Nadam se povoljnom rezultatu protiv Ukrajine

kadeti bih

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će odigrati posljednji meč na evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu protiv selekcije Ukrajine.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su u prva dva kola upisali poraze od Austrije i Njemačke čime su izgubili šansu da se plasiraju u četvrtfinale. Uprkos tome, u sutrašnjem susretu pokušat će doći do pobjede i na taj način se oprostiti od EP-a.

U jutarnjim satima održan je sastanak igrača i stručnog štaba, popodne je pregledan snimak utakmice Ukrajina – Austrija gdje je dodatno analiziran naredni protivnik, a večeras su mladi bh. reprezentativci obavili trening.

– Sutra nas očekuje posljednja utakmica na šampionatu. Ukrajina je teoretski još uvijek u igri za prolaz dalje i sigurno će učiniti sve da nas pobijede. Sastali smo se s njima i u prvom krugu kvalifikacija kada smo poraženi i sada imamo priliku da im se revanširamo. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji, ali ćemo pokušati da napravimo rezultatski pomak. Dobro bi nam došla pobjeda ili osvajanje jednog boda i mislim da smo nakon svega to i zaslužili. Nadam se da ćemo ponoviti igru kao protiv Njemačke uz određene korekcije i ostvariti povoljan rezultat – kazao je Malkočević.

Pobjedu protiv Ukrajine želi i reprezentativac Nikola Vuletić.

– Nažalost, izgubili smo šanse za plasman u četvrtfinale nakon nesretnog poraza od Njemačke. Ipak, želimo da osvojimo i neki bod ovdje i nastojaćemo da pobijedimo Ukrajinu. Sigurno je da imamo kvalitet za to – izjavio je mladi bh. reprezentativac.

Susret BiH – Ukrajina igra se u srijedu od 17 sati i 15 minuta.