Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mato Jajalo: Imam osjećaj da sam dugo tu, a ne tek jedan dan

zmajevi

Fudbaler Palerma Mato Jajalo prvi put se našao među izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije i Kipra, a nakon prvog dana provedenog sa ekipom izjavio je da ima osjećaj da je tu već dugo jer poznaje saigrače iz klupskih nastupa.

Reprezentacija BiH jučer se okupila u Briselu gdje se sprema za kvalifikacioni meč protiv Belgije u petak, a u rosteru tima se prvi put našao i igrač italijanskog Palerma Jajalo.

Na upit da li je iznenađen pozivom selektora, u izjavi objavljenoj na službenoj stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Jajalo je kazao kako nije očekivao, ali nije ni iznenađen pozivom jer je već duže vrijeme bio u kontaktu sa Baždarevićem.

“Ranije sam imao problema sa povredama, ali sad sam zdrav, počeo sam da igram i drago mi je da sam se priključio reprezentaciji”, kazao je Jajalo i dodao da je u tim stigao motivisan da opravda povjerenje selektora.

Jajalo, koji je ranije igrao za Slaven Belupo, Sienu, Koln, Sarajevo i Rijeku, kazao je također da nije imao problema u adaptaciji u timu jer većinu saigrača poznaje i kako je protiv većine njih igrao u klupskim takmičenjima.

“Slagao bih kad bi rekao da ne očekujem da nastupim protiv Belgije. Vjerovatno svako od nas razmišlja tako. Svaki sportaš teži da igra, da nastupa i da najbolje što može pomogne svojoj ekipi. Vidjet ćemo šta kaže selektor”, kazao je Jajalo.

O svom životu na Siciliji, 28-godišnji veznjak Jajalo je kazao da je tamo lijepo dočekan i da se odlično adaptirao jer je i ranije živio u Italiji. Dodao je da prati sva dešavanja i navija za “bordo tim”, iako se u FK Sarajevo promijenilo dosta toga.