Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intervju za N1

Medunjanin progovorio o stanju u reprezentaciji: Niko nije htio da ide u Japan

Haris-Medunjanin

Otkrio je da je ponekad sam plaćao avionske karte da bi došao na okupljanja nacionalnog tima

Haris Medunjanin, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni član Philadelphia Uniona, prisjetio se za televiziju N1 svojih nastupa u dresu s državnim grbom naglasivši da je za bh. tim uvijek nastupao srcem.

Kazao je i da je u reprezentaciji bilo neprofesionalizma o kojem su govorili još neki bivši reprezentativci. Otkrio je da je ponekad sam plaćao avionske karte da bi došao na okupljanja nacionalnog tima.

”Lulić (Senad) je rekao što je njega boli, zato je to i rekao. Nije rekao da napravi da je sve crno u reprezentaciji. Uvijek kad smo dolazili, pričali smo. Ali na neke situacije smo gledali – zašto se dešava, to nije profesionalno, ima tu dosta situacija i to se nikad nije promijenilo…”, ispričao je Medunjanin.

Prisjetio se, potom, odlaska bh. reprezentacije u Japan prije nekoliko godina.

”Niko nije htio da ide u Japan. Rekao sam – kako možeš kao selektor da pustiš da idu igrači u Japan pa sam rekao da neću ni ja da idem. Takve stvari da neko kaže mimo trenera da neće da ide… Da je bila Njemačka, svi bi otišli pješke u Japan. Trener treba biti jak i da ima autoritet”, poručio je on.