Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Medunjanin: Spremni smo za finale i pobjedu protiv Japana

medunjanin slavlje

Finalni susret Kirin kupa između fudbalskih reprezentacija Japana i Bosne i Hercegovine odigrat će se danas, 7. juna, na stadionu „Suita“ u Osaki sa početkom u 12.30 sati po srednjeevropskom vremenu, u kojem izabranici selektora Mehmeda Baždarevića, iako oslabljeni, žele osvojiti trofej.

Haris Medunjanin koji je u polufinalnom meču sa Danskom nosio kapitensku traku i pogodio odlučujući penal za plasman u finale ističe da je ekipa u dobroj kondiciji.

„Spremni smo za finale i očekujemo svi pobjedu protiv Japana. Dobro smo radili prethodnih dana, atmosfera je odlična i ispunjeni su svi uvjeti da napravimo što bolji rezultat“, izjavio je Medunjanin, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slično razmišlja i njegov saigrač u bh. nacionalnom timu Izet Hajrović:

„Dobro smo radili u posljednja tri dana i svi smo spremni za finalnu utakmicu. Znamo da neće biti lako, jer Japan ima dobru ekipu, sastavljenu od kvalitetnih pojedinaca i moramo biti oprezni. Ako pokažemo karakter, kao što smo to uradili protiv Danske možemo doći do povoljnog rezultata“.

Da je ekipa spremna potvrdio je i Almir Bekić, prvotimac Sarajeva i reprezentativac BiH.

„Očekuje nas teška utakmica, ali svi smo spremni i jedva čekamo početak. Nadamo se najboljem. Dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu“, kazao je Bekić za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

U finalnom susretu protiv Japana, čiji je selektor bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, tj. u odnosu na susret sa Dancima Baždarević neće moći računati na povrijeđene Anela Hadžića i Radeta Krunića.