Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mehmed Baždarević objavio spisak Zmajeva: Neće nam biti nimalo lako

mehmed bazdarevic (1)
Foto: I. Kralj

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je danas spisak igrača na koje će računati u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, protiv Estonije.

Kvalifikacije za SP reprezentacija BiH počet će 6. septembra kada će na stadionu ”Bilino polje” u Zenici ugostiti Estoniju, a utakmica će se igrati od 20.45 sati.

Selektor Mehmed Baždarević za ovaj susrete pozvao je sljedeće igrače:

Golmani: Asmir Begović (Chelsea, Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag, Azerbejdžan), Jasmin Burić (Lech, Poznan)

Odbrana: Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić (TsG Hoffenheim), Sead Kolašinac (Shalke 04, Njemačka), Senad Lulić (Lazio, Italija), Emir Spahić (HSV, Njemačka), Toni Šunjić (Stuttgart, Njemačka), Ervin Zukanović (Atalanta, Italija), Marin Aničić (FC Astana), Mateo Sušić (Sheriff Tiraspol, Moldavija), Edin Cocalić (KV Mechelen),

Vezni red: Miralem Pjanić (Juventus, Italija), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv, Izrael), Mario Vrančić (Darmstadt, Njemačka), Srđan Grahovac (Rapid, Austrija), Danijel Miličević (KAA Gent), Gojko Cimirot (PAOK), Edin Višća (Medipol Basaksehir, Turska), Tomislav Tomić (HŠK Zrinjski).

Napad: Edin Džeko (Roma, Italija), Milan Đurić (Cesena, Italija), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Vedad Ibišević (Hertha BSC, Njemačka).

mehmed bazdarevic (2)

– Ovo je najbolji izbor igrača za utakmicu protiv Estonije. Taj meć možda izgleda lagan, ali ne smijemo upasti u bilo kakvu zamku. Svi znamo koliko je bitno startati kvalifikacije pobjedom i dobrom igrom. Morat ćemo ih nadtrčati i biti izuzetno borbeni. Pritisak je prisutan, ali to je normalno i to je nešto što nas samo treba još više motivisati,- objasnio je Baždarević.

“Moramo biti spremni na veliku borbu”

Selektor Baždarević je govoreći o prvom protivniku BiH u kvalifikacijama kazao kako je već poznato da se radi o jednom kvalitetnom i nezgodnom protivniku.

– Nimalo neće biti lako ali za nas je najvažnije da ovu utakmicu spremimo na profesionalan i odgovoran način. Da učinimo da naš prvi korak bude čvrst i jak, da ostvarimo povoljan rezultat. Neće biti lako. Moramo biti spremni na jednu veliku borbu, rekao je Baždarević.

mehmed bazdarevic (3)

U vezi sa trenerom golmana, Baždarević je rekao kako će za utakmicu protiv Estonije biti odabran trener iz drugih selekcija, a o treneru tokom cijelih kvalifikacija odluku će donijeti izvršni odbor.

Istakao je da zbog povrede nije računao na Matu Jajala, koji zbog povrede tetive nije bio spreman za ovu utakmicu, kao i na Muhameda Bešića koji ima povredu na duži periodu.