Mehmed Baždarević stao u odbranu Ognjena Vranješa

vranjes

Reprezentativac BiH, Banjalučanin Ognjen Vranješ, pojavio se na okupljanju Zmajeva sa tetovažom u obliku granica Republike Srpske na desnoj ruci i odmah “zapalio” društvene mreže.

Velika većina komentara odnosi se na to da fudbaler ponikao u Borcu mora odmah da napusti reprezentaciju.

[quote_box_right]Braća u reprezentaciji

Pored Ognjena Vranješa, selektor BiH Mehmed Baždarević za meč sa Izraelom u reprezentaciju je pozvao i njegovog starijeg brata Stojana. Biće to prvi put da u reprezentaciji BiH nastupaju rođena braća. Stariji Vranješ je poslije Borca igrao u rumunskim klubovima Panduri i Kluž, zatim je nosio dres Vojvodine, a trenutno sa uspjehom brani boje poljskog prvoligaša Legije iz Gdanjska.

[/quote_box_right]

Defanzivac turskog Gazijantepspora, koji je nosio dres BiH i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine, jučer se nije javljao na pozive, ali je u njegovu odbranu stao selektor Mehmed Baždarević, piše Glas Srpske.

Čovjek koji je od juče pod velikim pritiskom i kojem uglavnom bijesni navijači iz FBiH poručuju da odmah Vranješa odstrani iz reprezentacije zbog “nepoštovanja države čiji dres nosi” spušta loptu na zemlju i odgovara da ga interesuje samo ono što se dešava na terenu.

– Vranješ je primjer pravog profesionalca na terenu. Sve ostalo za mene nije važno, bitno mi je da se dobro pripremimo i da savladamo Izrael u ključnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ukoliko vas zanima nešto u vezi sa taktikom i onim što se odnosi na igru, mogu da vam odgovorim, a za sve ostalo više nemam komentar – rekao je Baždarević.

Vranješ je uz Zvjezdana Misimovića posljednjih godina najstandardniji reprezentativac BiH iz Republike Srpske i nikada do sada nije imao problema sa navijačima ni selektorima, koji su u njemu vidjeli pouzdanog defanzivca spremnog da ispuni sve zadatke.