Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mehmed Baždarević u ugovoru ima posebnu klauzulu

bazdarevic belgija

Mehmed Baždarević ima podršku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da ostane na poziciji selektora, bez obzira na ishod baraža protiv Irske.

Kako javlja portal Reprezentacija.ba, Baždareviću je prije nekoliko mjeseci ponuđeno da se razgovara o produženju ugovora, te da se svi u krovnoj kući bh. nogometa nadaju kako će Meša ostati na kormilu reprezentacije.

[yuzo_related]

Zvanično, Baždarević sa Nogometnim savezom BiH ima potpisan ugovor koji sadrži klauzulu koja ga na selektorskoj poziciji ostavlja sve dok reprezentacija učestvuje u kvalifikacijama i završnici Evropskog prvenstva 2016.

Izgubi li BiH od Irske, Mehmed Baždarević formalno više neće biti selektor, dok će u slučaju plasmana Zmajeva na Euro 2016 Meša ostati selektorom sve dok naša reprezentacija bude učesnik Evropskog prvenstva.

Baždarević je u proteklom periodu imao nekoliko ponuda iz arapskih zemalja, kao i iz Belgije i Francuske, ali bh. selektor ne krije ambicije da želi ostati u reprezentaciji, te u isti unijeti sva moderne nogometne trendove i znanja koje posjeduje.