Mehmed Baždarević: Žao mi je!

mesa1

“Vrlo je teško govoriti nakon ovakvog poraza. Mislim da je u ove dvije utakmice pobijedila ekipa koja je željela više uspjeh, bila borbenija. Misli da smo mi morali više, baš kao i u prvoj utakmici. Morali smo dogovoriti na tu agresivnu igru. Nažalost, dvije greške, dva gola. I bilo je teško vraćati se u igru”, kazao je selektor Mehmed Baždarević u komentaru nakon utakmice i dodao:

“U ovakvim utakmicama, na ovom nivou ne mogu se praviti takve grške. Ovo je za mene veliko razočarenje. Žao mi je”.

“Mislim da sudac nije bio na nivou ove utakmice. On je bio najslabiji akter. Mislim da je njegovo suđenje uticalo na ishod utakmice. Ne bih o tome više”.

mesa3

FOTO: E. B.

Nakon oba susreta Baždarević je kazao kako su Irci bili tim koji je više želio pobjedu, a zašto njegov tim nije imao želje, ovako je objasnio:

“Možda je to fraza koju možete protumačiti kako hOćete. Nisam baš siguran da su oni u obje utakmice napravili nešto posebno. No, oni su bili taj tim koji je svaku šansu pretvarao u gol. Mi to nismo imali”.

Kvalifikacije su počele kako su i završile, loše…

“Cjeli tok kvalifikacija što bi se reklo, nož nam je visio nad vratom. Igrali smo pod strašni pritiskom. Bilo je povreda kartona… Nažalost, završilo je kako nismo željeli”.

Jesmo li baraž izgubili u Zenici, na našem travnjaku?

“Mislim da smo u Zenici morali puno bolje. Odigrali smo to jedno poluvrijeme i ništa više. Da, mislim da smo u toj utakmici morali ostvariti ključnu prendnost pred revanš, i pred ono što nas je čekalo u Dablinu”, kazao je Baždarević na čijem se licu mogla vidjeti velika tuga i razočaranje.

Kako reče jedan od kolega, i kap vode bi ga ubila!