Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otkaz za legendu

Meho Kodro je po drugi put bivši

Sarajevo: Predstavljen novi izbornik A nogometne reprezentacije BiH, Meho Kodro
Foto: Armin Durgut: /Pixsell

Popularni “Vaha” potvrdio je da će “popiti kafu” sa Zeljkovića, ali da se ne trebaju “očekivati čuda od te popijene kafe”

Meho Kodro više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je bh. tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

-Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ NSBiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NSBiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima – saopćeno je iz NSBiH.

Mostarac se tako u svom drugom mandatu na klupi “Zmajeva” zadržao samo dvije utakmice. U debiju je pobijedio Lihtenštajn sa 2:1, dok je u drugom meču poražen od Islanda čime je reprezentacija BiH praktično ostala bez šansi da kroz kvalifikacije izbori nastup na Evropskom prvenstvu.

Tako će u nastavku kvalifikacija reprezentaciju BiH voditi novi selektor, koji bi trebalo da pripremi ekipu za najvažnije utakmice u ovom ciklusu, a to su mečevi baraža Lige nacija kroz koju BiH ima šansu da izbori učešće na Euru.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon poraza od Islanda najavio je “rezove”, a kazao je i da će se sastati s proslavljenim bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem kojeg mnogi vide kao jedinog čovjeka koji bh. reprezentaciju može vratiti na pravio kolosijek.