reprezentativac bih

Menalo obnovio povredu, ne može igrati protiv Italije i Lihtenštajna

luka menalo

Luka Menalo, fudbaler ljubljanske Olimpije na sinoćnjem treningu reprezentacija Bosne i Hercegovine obnovio je povredu zgloba, te za nacionalni tim svoje zemlje neće moći nastupiti u utakmicama sa Italijom i Lihtenštajnom

Luka Menalo, fudbaler ljubljanske Olimpije na sinoćnjem treningu reprezentacija Bosne i Hercegovine obnovio je povredu zgloba, te za nacionalni tim svoje zemlje neće moći nastupiti u utakmicama sa Italijom i Lihtenštajnom.

”Na moju veliku žalost obnovio sam ozljedu zgloba te neću biti u mogućnosti pomoći reprezentaciji u ove dvije utakmice. Ostajem sa dečkima, bodrit ću ih sa tribina uz nadu da ću što prije biti s njima na zelenom terenu”, napisao je jutros na Facebook profilu Menalo, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmica devetog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 BiH-Italija igra se večeras od 20.45 sati na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Tri dana kasnije BiH će u posljednjem kolu biti gost Lihtenštajna.

Poslije osam odigranih kola u grupi ”J” prva je Italija sa maksimalnih 24 boda, te je već izborila plasman na EURO 2020.

Za drugo mjesto u grupi i učešće na narednom Evropskom prvenstvu u posljenja dva kola borit će Finska (15 bodova), te Armenija (10) i BiH (10). Grčka je do sada sakupila osam bodova, a Lihtenštajn dva.