Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mešina glavobolja je odbrana

press-bazdarevic-3

Mehmed Baždarević će danas okupiti reprezentativce naše zemlje koji će krajem sedmice ugostiti Gibraltar, te u narednoj odigrati i prijateljski susret s Albanijom. Selektor za prvi susret računa na ukupno 26 fudbalera, nakon što je naknadno pozvao Stevanovića i Duljevića, s tim što vjerovatno u kombinaciji neće biti Danijel Miličević koji je povrijeđen, odnosno Milan Đurić koji je nedavno operisan.

Baždarević ipak neće imati muke osim onih slatkih kada je u pitanju napad i vezni red, s tim što od pozvanih igrača iz odbrane neki u posljednje vrijeme igraju jako malo u svojim klubovima. Ervin Zukanović je presjedio posljednji meč Atalante, ali je za očekivati da nastupi na poziciji lijevog stopera. Ermin Bičakčić se nakon dugo vremena našao u timu i on bi mogao biti drugi stoper, dok u Palermu rijetko igra Toni Šunjić. Jedini standardan stoper je Edin Cocalić.

Malu minutažu ima i novajlija Danijel Pavlović u Sampdoriji. Računajući da mjesto u timu čeka Seada Kolašinca na lijevom boku, te vjerovatnoću da će na stoperskim pozicijama igrati Cocalić ili Bičakčić i Zukanović, pozicija na desnom boku vjerovatno će preostati povratniku Avdiji Vršajeviću.

U vaznom redu siguran je Pjanić, a prilici se nadaju i Prcić, Cimirot i Krunić koji igraju sve bolje i standardni su, dok će mjesta u startnoj ostavi govoto sigurno biti za Ibiševića, Višću i Hodžića. Nastupu se s razlogom nada i Riad Bajić. Vrijedi spomenuti da ćemo u subotu igrati protiv reprezentacije koja rijetko postiže pogotke, tako da će posao odbrani sigurno biti lakši nego uobičajeno.

Okupljaju se Zmajevi: Protiv Gibraltara tri boda, a Albanije drugi sistem igre