Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor zmajeva

Milošević nije htio da priča o Ahmedhodžiću: Vjerujem da ćemo riješiti probleme

savo milosevic
Foto: Harun Muminović/FENA

Istaknuo je da su naredne utakmice veoma bitne za bh. reprezentaciju koje će svoju šansu da se plasira na Euro tražiti kroz baraž Lige nacija

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Reprezentacija BiH je izgubila šanse da se kroz kvalifikacije direktno plasira na smotrnu najboljih ekipa Evrope i naredna četiri meča iskoristit će da se ekipa uigra i pripremi za mečeve baraža u Ligi nacija.

Problem s Ahmedhodžićem

Selektor BiH Savo Milošević za susrete protiv Lihtenštajna i Portugala neće moći računati na defanzivca Sheffield Uniteda Anela Ahmedhodžića koji se ni ovoga puta neće pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH, kao ni Rade Krunić koji se oporavlja od povrede. Upitan je i nastup Adnana Kovačevića koji je najvjerovatnije također povrijeđen.

Milošević je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da je poziv uputio Renatu Gojkoviću iz Orenburga, te zamolio medije da priču o Anelu Ahmedhodžiću ostave za drugu priliku.

-U kontaktu sam s njim i vjerujem da ćemo riješiti probleme. Nisam insistirao na njegovom dolasku, a ne želimo da dolaze igrači koji nisu sto posto u glavi spremni za ono što nas očekuje. Hadžikadunić će doći sigurno – rekao je Milošević.

Istaknuo je da su naredne utakmice veoma bitne za bh. reprezentaciju koje će svoju šansu da se plasira na Euro tražiti kroz baraž Lige nacija. Podvukao je da niti jednu utakmicu ne glada kao prijateljsku.

-Rekao sam da ne priznajem prijateljske utakmice kada je u pitanju nacionalni tim. Naredni mečevi su nam bitni zbog dizanja samopouzdanja i koeficijenta selekcije BiH, ali ne bježimo od pritiska koji uvijek mora biti prisutan kada igra reprezentacija. Prijeteljske utakmice ne smiju biti opravdanje jer to su mečevi u kojima trebaju igrati najbolji u datom trenutku – naveo je selektor BiH.

Lihtenštajn shvatiti ozbiljno

Dodao je da je bolje što u ovom trenutku BiH meč igra protiv Lihtenštajna.

Reprezentativac BiH Amar Rahmanović se složio sa selektorom Miloševićem da je za selekciju BiH veoma bitno da svaki meč i protivnika shvati ozbiljno, pa tako i Lihtenštajn.

-Ja sam neko ko ide iz meča u meč i veoma mi je važno da se dobro pripremim za Lihtenštajn, protiv kojeg bi sve osim pobjede za nas bila katastrofa. Kada pobijedimo Lihtenštajn gledat ćemo narednog protivnika – izjavio je Rahmanović.

Reprezentacija BiH 13. oktobra u Vaduzu gostuje Lihtenštajnu, a tri dana kasnije u Zenici dočekuje selekciju Portugala.