Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor zmajeva

Milošević pravi veliki rez i dovodi nekoliko pojačanja: Ovo su njihova imena?

milošević džeko
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Vidjećemo šta će od svega biti. Vremena je malo, a selektor ne posustaje. Naprotiv. Želi što prije pojačati tim i krenuti s operacijom ”baraž”

Debakl u Zenici nije poljuljao Savu Miloševića. Selektor je u noći poslije utakmice sa saradnicima analizirao utakmicu, a onda sutradan krenuo u Beograd.

Milošević je izvukao pouke iz utakmice. Već je počeo slagati ekipu za novembar i Luksemburg i Slovačku.

“Igrati ovakve utakmice bez ijednog veznog igrača koji je defanzivno orjentisan, to je bilo nemoguće. To je nešto što se skupo plati protiv ekipa kao što je Portugal”, poručio je Milošević nakon debakla protiv Portugala.

Na konferenciji za medije nakon poraza od Portugala najavio je promjene na spisku.

U ovih manje od mjesec dana, sigurno će ”prelistati” i onaj drugi spisak koji ima i pokušati dovesti u reprezentaciju nekolicinu novih igrača, pišu Sportske.ba.

Haris Tabaković iz berlinske Herthe jedan je od njih. On bi trebao pojačati konkurenciju u napadu.

Isti izvor piše kako selektor planira blic turneju po Engleskoj.

Prva adresa je Sheffield i Anel Ahmedhodžić koji se zabarikadirao i ne dozvoljava nikome da mu se približi. Selektor je uspio razgovarati s njim. Uskoro će to obaviti i uživo. Naredna stanica je grad u kojem je kao igrač Milošević proveo skoro tri godine – Birmingham.

Vraća i Višću?

U istoimenom članu engleskog Championshipa igra Ivan Šunjić, rođeni Zeničanin, bivši veznjak Dinama.

ivan šunjić
FOTO: skysports.com
Ivan Šunjić

Bosni i Hercegovini nedostaje ”čistač” na sredini terena, trkač koji može raditi prljav posao i olakšati odbrani, a i pomoći napadu. Upravo je Šunjić taj tip igrača.

Navodno nema ništa protiv igranja za svoju rodnu zemlju, iako je u prošlosti nosio dres mlađih selekcija Hrvatske, no nikad A selekcije.

Selektor razmišlja i o Edinu Višći koji se prije tri godine oprostio od reprezentacije. Krilo Trabzonspora igra u sjajnoj formi, i još bi sigurno dao ruke i u reprezentaciji. Miloševićeva je želja takav profil igrača, a Višća bi pojačao reprezentaciju u svakom pogledu, igračkom i ljudskom.

Vidjećemo šta će od svega biti. Vremena je malo, a selektor ne posustaje. Naprotiv. Želi što prije pojačati tim i krenuti s operacijom ”baraž”.

U ko nas najvjerovatnije čeka u baražu pročitajte na ovom LINKU.