Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Milošević večeras debituje na klupi “Zmajeva”, evo koji TV kanali prenose utakmicu

zmajevi trening
Foto: NSBiH

Duel protiv Lihtenštajna bit će prvi za novog selektora naše reprezentacije Savu Miloševića

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja kvalifikacije gostovanjem kod Lihtenštajna (20:45).

“Zmajevi” su se u prvom susretu protiv večerašnjeg protivnika namučili mnogo više od očekivanog i na kraju slavili minimalnu pobjedu od 2:1.

Duel protiv Lihtenštajna bit će prvi za novog selektora naše reprezentacije Savu Miloševića.

– S obzirom na dosadašnje rezultate, moramo da se borimo. Sutra počinje novi ciklus. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno. Mart je najbitniji. Koji će protivnici biti u baražu, to ne znamo. Ipak, moramo dati maksimum i probati da budemo najbolji što možemo do marta, rekao je jučer Savo Milošević kojem će ovo biti debi na klupi Zmajeva.

– Svi koji su doputovali u Lihtenštajn su u konkurenciji. Imamo dovoljno igrača, a ovi koji nedostaju bit će problem sa jedne strane, ali i izazov sa druge strane. Ove četiri utakmice treba iskoristiti da vidimo što veći broj momaka na terenu, dodao je.

– Kako vidim u ova tri, četiri dana koliko smo sa ekipom, ovaj tim ima više problem defanzivnog karaktera. Nije samo suština ko će da daje golove jer je ofanzivni kvalitet ove ekipe ekstreman s obzirom da imamo vezne igrače i bekove koji su jaki. Moramo naći defanzivni balans jer je ekipa izuzetno ofanzivna, ocijenio je kvalitetu našeg tima selektor.

Ko prenosi utakmicu

Utakmicu Lihtenštajn – BiH gledatelji u našoj zemlji moći će pratiti na BHT-u, kao i na platformi MY TV.

Prijenos je omogućen u regiji i za ostatak svijeta. Gledatelji u Srbiji će moći gledati meč na Sport 4 HD, u Hrvatskoj na Sportklub 7 Hrvatska, a u Sloveniji na Sportklub 4 Slovenija. U Njemačkoj prijenos je omogućen na DAZN-u.

Ovo je lista kanala koji će također prenositi duel Lihtenštajn – BiH:

beIN Connect MENA HD, beIN Sports MENA 5 HD, Canal 11 Portugal HD, C More Suomi Finska, DAZN Japan, Megogo Futbol 7, Nova Sports News HD, Prima Sport Rumunija, TV2 Play Danska, TV2 Play Norveška, UEFA.TV (Online), ViaPlay Baltic, ViaPlay Velika Britanija, ViaPlay Švedska i ViaPlay Island.