Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žrijeb baraža

Misimović: Bolje što smo ih dobili u polufinalu

misimovic
Foto: NSBiH
Zvjezdan Misimović

Ako izabranici Save Miloševića pobijede Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Izrael i Island

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo igrat će protiv selekcije Ukrajine.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović ističe da je Ukrajina reprezentacija koju bh. nogometaši poznaju iz kvalifikacija.

– Igrali smo s Ukrajinom u kvalifikacijama i poznajemo ih. Sigurno je da su najteži protivnik u baražu ali mi imamo prednost domaćeg terena. Ako već moramo igrati protiv Ukrajine mislim da je bolje što smo ih dobili u polufinalu – izjavio je Misimović za zvanični portal Nogometnog saveza BiH.

Dodao je da ishod mečeva baraža u potpunosti ovisi o reprezentaciji BiH, te da se nada punom stadionu protiv Ukrajine i eventualnom finalu.

Ako izabranici Save Miloševića pobijede Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Izrael i Island.

Bosni i Hercegovina će biti domaćin u obje utakmice, polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije.