Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bilo je u afektu"

Misimović o sinoćnjem incidentu na presici: Nisam opsovao novinarima

misimovic
Foto: NSBiH
Zvjezdan Misimović

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju pretrpjela jedan od najbolnijih poraza u svojoj istoriji

Tenzije i nervoza – prvo na terenu u Zenici, a sve se to kasnije prenijelo i na konferenciju za medije u press sali stadiona na Bilinom polju, nakon poraza Zmajeva od Luksemburga.

Konferencija je trajala više od 60 minuta. Na “dnevnom redu” su bila pitanja za selektora Faruka Hadžibegića o ostavci na koja nije odgovorio, penalu koji je pucao Amir Hadžiahmetović, a sve je kulminiralo ulaskom sportskog direktora reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović, koji je nakon ulaska u pres salu počeo psovati.

Miske je zalupio vrata i tako izazvao revolt dijela novinara, koji su smatrali da je psovka nekadašnjeg Zmaja bila upućena baš njima.

“Nisam se novinarima obraćao uopšte. Pokazao sam našem PR-u Dinki Čeki da prekine sa konferencijom, jer je autobus sa igračima dugo čekao ispred stadiona. Kazao sam mu da prekine, a on je rekao da ne može i onda sam opsovao ‘U pi*** materinu’. Nikome od prisutnih u sali nisam namjerio psovku. Novinari su radili svoj posao i sve OK. Konferencija Hadžibegića je trajala mnogo duže nego što je inače. Igrači su čekali ispred autobusa, a i situacija nakon poraza od Luksemburga je bila takva kakva jeste”, kazao je Zvjezdan Misimović za Radiosarajevo.ba.

Bivši as Zmajeva se izvinio svim novinarima koji su se našli uvrijeđeni…

“Ako se neko našao uvrijeđenim od novinara, nisam nikome psovku nisam uputio. I izvinjavam se na psovci. Sve je bilo u afektu”, kazao je Misimović.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju pretrpjela jedan od najbolnijih poraza u svojoj istoriji. Tri boda iz Zenice je odnio Luksemburg (0:2).