Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miske se pohvalio Nijemcima: Dao sam veliki doprinos da Prosinečki bude selektor

zvjezdan_misimovic_fsbih

O mnogim temama govorio je Zvjezdan Misimović za njemački Spox. Dotakao se dana u Wolfsburgu s kojim se peo na krov Njemačke, dana i problema u Turskoj, kao i o reprezentaciji BiH i Nogometnom savezu. Prisjetio se sukoba s nekadašnjim trenerom Galatasarayja Georgeom Hagijem.

– Kaznio me je jer sam imao žvakaću gumu u ustima. Sad kad o tom razmišljam bude mi smiješno, ispričao je Misimović, a prenio i Bild.

Potom je preselio u Moskvu i postao dio Dinama.

– Sve je za mene i porodicu bilo novo u Rusiji. Liga je bila u usponu, gradili su se stadioni za Mundijal i osjećao sam se dobro u Moskvi, opisao je, pa se osvrnuo na neočekivan odlazak u Kinu.

– Nastojao sam vratiti se u Njemačku tad. Imao sam čak i dvije ponude, ali je zatim uslijedila odlična ponuda iz Kine. Imao sam 31 godinu i odlučio otići tamo. U Kini će prvenstvo za nekoliko godina biti prejako. Oni danas rade kako treba. Ranije im je nedostajalo pravih škola za mlade, a sad ih imaju, dodao je.

Na pitanje o trenutnom angažmanu u Nogometnom savezu BiH, odgovorio je da je dosta doprinio da selektor naše reprezentacije postane Robert Prosinečki.