bez ispaljenog metka

Mlada reprezentacija uvjerljivo poražena u Švedskoj

16310268313078

Nakon ovog poraza Zmajićima ostaju samo matematičke šanse za drugo mjesto

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je ubjedljiv poraz protiv vršnjaka iz Švedske u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na Boras Areni (4:0).

Zmajići su dobro počeli utakmicu, a zaprijetili su prvi put u trećoj minuti. Snažan udarac Đokanovića sa 25 metara otišao je malo pored gola. Samo minutu poslije na drugoj strani Sjajna intervencija Ćetkovića nakon udarca Sarra. Šveđani su prethodno odigrali fantastičnu akciju.

Savić je izblokiran u 12. minuti, a potom je Mešinović poslao loptu daleko preko gola. Dosuđen je penal za Švedsku u 23. minuti. Milojević je oborio Vagića i dobio žuti karton, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Elanga je pogodio za vodstvo Švedske.

Poslije gola Elanga je proslavom isprovocirao navijače naše reprezentacije, koji je na tribinama značajan broj, tako da je dobio jake zvižduke. Uslijedio je period bez većih uzbuđenja, a u 35. minuti povrijedio se Bašić i iznesen je sa terena te ga je zamijenio Memić.

Elanga je sjajno pokušao u 39. minuti i lopta je otišla malo pored gola. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sjajnu loptu je poslao Hussein, a Walemark je pogodio za 2:0. Početkom drugog dijela Sarr je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali bio je neprecizan.

Selektor Starčević morao je izvršiti još dvije prinudne izmjene. Mijenjao je povrijeđene Begića i Barišića na početku drugog dijela. Ćetković je odlično odbranio udarac Walemarka u 63. minuti. Domaći su drugim golom Elange u 75. minuti povisili na 3:0.

Samo dvije minute nakon toga Nygren je bio strijelac za 4:0. I nakon četvrtog gola, Šveđani su nastavili napadati. Domaći su kreirali još nekoliko šansi do kraja utakmice, ali promjene rezultata nije bilo. Nakon ovog poraza Zmajićima ostaju samo matematičke šanse za drugo mjesto.

Švedska – BiH 4:0

Stadion: Boras Arena. Sudija: Dumitri Muntean (Moldavija). Žuti kartoni: Sarr, Svensson (Švedska), Mešinović, Milojević, Mašić (BiH).

ŠVEDSKA: Brolin, Ali, Oso, Vagić, Svensson, Walemark (od 81’ Tolinsson), Gustavsson, Hussein, Elanga (od 81’ Ring), Sarr (od 70’ Prica), Hajal (od 70’ Nygren).

BIH: Ćetković, Barišić (od 58’ Čolić), Milojević (od 46’ Petrović), Nikić, Osmić, Begić (od 53’ Drljo), Đokanović, Mešinović (od 46’ Pavlović), Savić, Bašić (od 36’ Memić), Mašić.