Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zinedin Smajlović

Mladi talent koji je odbio poziv BiH: Razočarao sam se

zinedin smajlovic
FOTO: calciolecce.it
Zinedin Smajlović

U septembru je Smajlović bio u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali nije dobio priliku za igru protiv Slovenije i Austrije

Mladi nogometaš Leccea, Zinedin Smajlović, prihvatio je poziv reprezentacije Švedske iako se ranije nalazio na spisku mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za švedske medije je ovaj 19-godišnjak istakao da se sve desilo veoma brzo te da je mnogo rada ispred njega.

“Mnogo rada je ispred mene, ali ovo je samo početak. Sve se desilo veoma brzo, uvijek sam vjerovao u sebe da ću, kada mi se ukaže prilika, pokazati šta mogu”, rekao je ovaj defanzivac koji je bio razočaran ponašanjem našeg Nogometnog/Fudbalskog saveza.

U septembru je Smajlović bio u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali nije dobio priliku za igru protiv Slovenije i Austrije.

“Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju”, istakao je Smajlović koji je odlučio prihvatiti poziv Švedske.

“Teško je bilo prvobitno prihvatiti ponudu Bosne i Hercegovine jer osjećam mnogo toga i prema Švedskoj baš kao i prema BiH. Sada sam ovdje i to je to”, dodao je Smajlović.