Reprezentacija

Muhamed Bešić se izvinio navijačima, selektoru i saigračima

09/09/2015

Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine javno se izvinio zbog nepromišljenog i nesportskog gesta (izvadio žvakaču gumu iz usta i gađao protivničkog igrača koji ga je faulirao) poslije kojeg je dobio direktan crveni karton u utakmici osmog kola kvalifikacija za EURO 2016, BiH – Andora 3:0.

“Povodom isključenja na utakmici s Andorom, izražavam duboko žaljenje i iskreno izvinjenje navijačima, saigračima, selektoru i stručnom štabu, kao i našem Savezu. Moj nepromišljeni gest bio je posljedica provokativne i grube igre selekcije Andore, ali svjestan sam da nema opravdanja i da moram snositi posljedice. Nadam se da će UEFA uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti i da ću što prije ponovo igrati za našu reprezentaciju”, saopštio je Bešić putem oficijelne internet stranice Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Kako prenosi Anadolu Agency (AA), iz N/FS BiH istakli su da prihvataju pokajanje Muhameda Bešića.

“Navijačima i sportskoj javnosti poručujemo da postoji prag tolerancije koji prihvatamo, svjesni da nas čekaju utakmice u kojima se od reprezentacije očekuje najviše”, naglasili su iz N/FS BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.