Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mujdžin povratak domovini: Bilić ga bio “ukrao”, a Pape ga uspio vratiti

Mensur+Mujdza+France+v+Bosnia+Herzegovina+ckDFWU6onzdx

S 33 godine Mensur Mujdža odlučio je okačiti kopačke o klin, a da reprezentaciji zbog povreda nije dao koliko je objektivno mogao i trebao.

Njegova priča među Zmajevima započela je u augustu 2009. pod palicom Safeta Sušića na utakmici protiv Katara nakon koje je uslijedio uspon reprezentacije.

Mujdža je posebno dobar bio na utakmici protiv Francuske tri godine kasnije, a Arsene Wenger je komentarišući istu na jednoj od francuskih televizija kazao kako će dalje pratiti beka Bosne i Hercegovine.

Mensur ipak nije dočekao kraj utakmice, pošto je nakon grubog starta protivnika zaradio tešku povredu poslije kojeg nikad nije bio onaj stari.

Uslijedile su duže pauze u nekoliko navrata, te ona posljednja koja je bila presudna da kaže zbogom. Ipak je uspio zaigrati na Mundijalu u Brazilu što je kruna njegove karijere. Osim Freiburga u kojem je ostavio dubok trag igrao je i za Zagreb gdje je ponikao, dok je s K'lauternom imao ugovor, ali zbog povrede nije dočekao debi.

Zanimljivo je da je još prije 13 godina Mujdža kao igrač Zagreba dolazio na okupljanje mlade reprezentacije u koju ga je pozivao Ibrahim Zukanović, međutim debi nije dočekao zbog administrativnih problema.

Iskoristio je to Slaven Bilić kod koga je Mujdža kasnije bio standardan u mladoj selekciji Hrvatske.