Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulaomerović: Neću zvati nove igrače, ovdje su najbolji!

damir mulaomerovic

Pripremama košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacije za evropsko prvenstvo danas se u Tuzli priključio i iskusni play Nemanja Gordić.

Selektoru Damiru Mulaomeroviću “laknulo” je nakon obavijesti da je Amerikanac Alex Renfroe otkazao dolazak na pripreme.

– Neću zvati nove igrače, ovdje su najbolji. Čekamo još Mirzu Teletovića i bit ćemo kompletni. Potez Renfroa nije korektan, ali ko neće s nama i ne mora. Ne želim da se time bavim. Došao je Gordić, imam puno povjerenje u Adija Zahiragića i mladog Amara Gegića, koji je budućnost naše košarke – izjavio je Mulaomerović za Fenu.

Gordić je odradio jutrošnji trening, a selektor je prije toga sve reprezentativce obavijestio da neće pozivati nove igrače, nego da ozbiljno računa na one koji su obavili prvi dio priprema u Tuzli.

– Ovi momci su prva liga po svemu. Radili smo svojski, stvorili smo sjajnu atmosferu. Većina ovih igrača baza je za budućnost bh. košarke i reprezentacije – napominje selektor.

Treninzima se jučer priključio i Emir Sulejmanović, koji je minulih dana pauzirao zbog zdravstvenih problema.

– Sulejmanović je propustio početak priprema zbog angine. Još je pod terapijom, ali se priključio treninzima koji su prilagođeni njegovom trenutnom stanju. Ostali igrači odlično podnose rad, atmosfera je sjajna i niko se ne žali da mu je naporno, tako da kolega Dario Novak i ja nemamo previše posla – izjavio je za Fenu fizioterapeut Elvir Bijedić.

Predviđeno je da reprezentativci sutra obave još dva treninga.

– U četvrtak, rano ujutro, odlazimo u Sloveniju na dvodnevni turnir. U petak igramo s Belgijom, a u subotu s pobjednikom iz susreta Slovenija – Portugal. Nakon toga selimo u Sveti Martin na Dravi, gdje će nam se priključiti Mirza Teletović i gdje ćemo obaviti glavne pripreme. Tamo ću odrediti spisak od 12 igrača koji će igrati u kvalifikacijama – zaključio je Mulaomerović.