Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Mešinom spisku 26 imena, ima i povratnika među Zmajeve

mehmed bazdarevic mesa (2)

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje će računati u predstojećim kvalifikacionim duelima protiv Belgije i Estonije.

Na Mešinom spisku za finiš kvalifikacija za SP u Rusiji iduće godine nalazi se 26 imena, među kojim je i nekoliko povratnika u A reprezentaciju.

Golmani: Asmir Begović (Bournemouth), Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski)

Odbrana: Edin Cocalić (Mechelen), Dario Đumić (Utrecht), Sead Kolašinac (Arsenal), Jozo Šimunović (Celtic), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ognjen Vranješ (AEK), Mateo Sušić (Sheriff), Avdija Vršajević (Osmanlispor).

Vezni red: Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (PAOK), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Izet Hajrović (Werder), Mato Jajalo (Palermo), Senad Lulić (Lazio), Danijel Milićević (Gent), Miralem Pjanić (Juventus), Sanjin Prcić (Rennes), Sejad Salihović (HSV), Rade Krunić (Empoli).

Napad: Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Vedad Ibišević (Hertha), Kenan Kodro (Mainz).

Zbog povreda nema Ermina Bičakčića i Marija Vrančića, a za prvi meč zbog suspenzije je nedostupan je i Ervin Zukanović.

Selektor Belgije Roberto Martinez svoj spisak će objaviti u petak, 29. septembra u 12:00 sati.

Zmajevi će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 7. oktobra na Grbavici dočekati Belgiju, a tri dana kasnije će gostovati u Estoniji. Belgija je izborila plasman na Mundijal i prva je u Grupi H s 22 boda, a iza nje su BiH s 14, Grčka s 13 i Kipar s 10 bodova, dok posljednja dva mjesta zauzimaju Estonija (8) i Gibraltar (0).

Zmajevi su trenutno na tabeli drugoplasiranih selekcija iz devet kvalifikacionih grupa druga najgora selekcija u kvalfikacijama za SP u Rusiji. Imamo isti broj bodova kao i Vels (8), ali bolju gol-razliku.