Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljske utakmice

Nakon kapitena Tuzla Cityja, Petev pozvao i veznjaka portugalskog Nacionala

petev

Okupljanje reprezentacije BiH je 27. maja, a utakmice protiv Crne Gore 2. juna u Sarajevu, odnosno 6. juna kontra Danske u Kopenhagenu

Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev naknadno je pozvao još jednog igrača.

Nakon što je poziv otišao kapitenu Tuzla Cityja Ajdinu Nukiću, Petev je na spisak također uvrstio i Vladana Danilovića koji igra za portugalski Nacional.

Danilović je do sada dva puta nastupio za „A“ tim u novembru prošle godine u utakmicama UEFA Lige nacija protiv Holandije i Italije.

Danilović je po vokaciji defanzivni vezni igrač.

Na prvobitnom spisku objavljenom 21. maja nalazili su se sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Sead Kolašinac (Schalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš).

Vezni red: Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Rade Krunić (Milan), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Borac).

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

No, naknadno je objavljeno da će zbog povreda utakmice propustiti Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot te Sead Kolašinac.

Petev je za mečeve s Crnom Gorom i Danskom poštedio Edina Džeku i Miralema Pjanića, a od ranije povrijeđeni su Marko Mihojević i Amer Gojak. Od igranja za nacionalni tim oprostio se Edin Višća pa se može reći da će Bosna i Hercegovina u narednim prijateljskim susretima biti desetkovana.

Okupljanje reprezentacije BiH je 27. maja, a utakmice protiv Crne Gore 2. juna u Sarajevu, odnosno 6. juna kontra Danske u Kopenhagenu.