Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Nakon sinoćnjih utakmica Zmajevi i dalje s Izraelom u polufinalu play offa

zmajevi

Nakon što su odigrane utakmice 7. kola kvalifikacija u grupama C, E, G i I, došlo je do promjene samo u jakosnoj grupi A i B Lige nacija

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ažurirala je listu učesnika baraža, odnosno play-offa Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon što su odigrane utakmice 7. kola kvalifikacija u grupama C, E, G i I, došlo je do promjene samo u jakosnoj grupi A i B Lige nacija, kada je lista učesnika play-offa.

Prema trenutnoj situaciji fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će play-off Lige B.

Na osnovu trenutnog poretka evropskih kvalifikacija, protivnici BiH u polufinalu play-offa i dalje je Izrael, kao i prije sinoćnjih utakmica. Do promjene je došlo u drugom polufinalu play offa, u kojem su nakon sinoćnjih utakmica Vels i Sjeverna Irska, a ne Austrija koja je pobjedom nad Izraelom preotela drugu poziciji Sloveniji u grupi G.

Kada je play off u jakosnoj grupi A u pitanju, sada su tamo Švicarska, Island, te Mađari i Rumuni iz jakosne grupe C Lige nacija. Holanđani su pobjedom nad Sjevernim Ircima trenutno na prvoj poziciji u kvalifikacionoj grupi C.

Učesnici play-offa prema trenutnom stanju u kvalifikacijama su:

Liga A: Švicarska, Island, Mađarska, Rumunija

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Sjeverna Irska, Izrael

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska