Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"malo respekta"

Nakon što je Prosinečki izostavio Begovića, oglasio se njegov otac

begovic amir asmir (1)

Zanimljivo, dan prije nego je objavio spisak, Prosinečki je o “slučaju Begović” kazao nešto drugo: “Samo mogu reći da nije to što ne brani u klubu jedini razlog nepozivanja”

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača koji će konkurisati za prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kao što se i dalo naslutiti, na spisku se nije našlo ime Asmira Begovića, dugogodišnjeg prvog izbora na golu Zmajeva. Umjesto Begovića pozive su dobili Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Vedran Kjosevski.

Prosinečki je rekao da u slučaju oko Begovića nema nikakvih sukoba nego jednostavno da je u pitanju slaba forma jer u posljednje vrijeme nije prvi golman Bournemoutha, a s druge strane Šehić i Pirić brane odlično.

– Ja sam i rekao da Bega u zadnje vrijeme ne brani, ima nekih problema sa klubom, ustvari sa trenerom. Već mjesec dana ne brani. Drugi razlog je što zadnjih par utakmica nije pozivan zbog povreda. Na kraju sam odlučio kao i do sada. Šeha brani odlično, kao i Pirić u Mariboru. Razmišljao sam o mlađim…, objasnio je Prosinečki.

Zanimljivo, dan prije nego je objavio spisak, Prosinečki je o “slučaju Begović” kazao nešto drugo: “Samo mogu reći da nije to što ne brani u klubu jedini razlog nepozivanja”.

Koji su još razlozi ili razlog u pitanju, zna samo Prosinečki, ali ih nije javno iznio. A, čini se ni Asmiru Begoviću, ako je suditi po komentaru koji je njegov otac Amir ostavio na Facebooku nakon što je obznanjeno da Begovića nema na spisku.

“Neko ko je odigrao 62 utakmice za reprezentaciju sigurno zaslužuje više respekta, minimum da mu u oči kaže u čemu je problem”, napisao je Begovićev otaca.